Perhe matkustaa | 5 vinkkiä lomamatkalle pienten lasten kanssa

Kesä saapuu ja lomakausi alkaa. Teimme keväällä reissun Las Palmasiin perheen ja isovanhempien kanssa. Ajattelin jakaa muutamat meidän lomaa helpottaneet vinkit.

Olen lentoemäntä ammatiltani ja päässyt näkemään paljon lapsiperheitä. Lapset ovat oikeastaan lempimatkustajiani, jaksan aina ihastella heitä. Nyt kun olen saanut omat lapseni ja taittanut muutaman reissun, on minulle syntynyt kokonainen perspektiivi.

Tässä tulee muutamia vinkkejä, mitkä helpottivat meidän lomailua.

🖤 Varaudu hyvin

Lentomatkustuksessa yllättävät tilanteet ovat arkipäivää. Aikataulujen muutoksiin kannattaa varautua hyvillä eväillä, riittävällä juomalla, lasten virikkeillä ja leppoisalla mielellä.

Jätä kiire kotiin ja matkusta rennolla asenteella niin matkustus on mukavaa.

🖤 Pakkaa lennolle mukaan survival kit

  • Särkylääkkeet (omat ja nestemäinen on hyvä pikkuisille)
  • Nenäsumutin (tukkoisuuteen kätevä) kurkkupastillit on myös hyviä
  • Laastareita
  • Vaipat, pyyhe, wetwipes, varavaatteet, muovipussi

🖤 Hyvä määrä evästä

Pakkaa mukaan omat tuhdit eväät. Ise olin tehnyt meille ruokaisat kanasalaatit pastan kera. Pikkuisille menee tosi hyvin valmiit soseet ja korvikkeen voi pyytää lämmitettäväksi koneessa (se lämmitetään vesihauteessa, joten siinä menee hetki) . Myös pikkuiset naposteltavat on hyvä lisä. Kannattaa myös miettiä etukäteen matkustusaikataulu ja missä välissä olisi hyvä syödä.

Tuo omat vesipullot tyhjänä ja täytä turvatarkastuksen jälkeen tai osta kentältä reipas määrä vettä. Itse juon vettä n. 0,5l per lentotunti.

Ruumaan kannattaa pakata iso melkein täytetty vesipullo, se on virkistävä yllätys kohteessa.

🖤Lentokentällä

Vaunut pakataan ruumaan Helsingissä jo portilla. Kentältä löytyy lainarattaita, mutta ne ovat aika väljät ihan pienimmille. Kantoreppu/liina on kätevä. Meillä oli ostettu istuinpaikka vauvalle, joten hilasimme painavaa turvaistuinta ympäriinsä, mutta selvisimme. Perheille oma nopeampi turvatarkastus löytyy “pääturvatarkastuksen” vierestä.

Varaa aikaa lentokentälle hyvin. On kiva mennä lasten kanssa rauhallisesti ja pelivara vaipanvaihdoille sun muille on hyvä olla.

🖤Lapsille virikkeet

Me otettiin meidän touhukkaalle taaperolle kaikki mahdolliset virikkeet matkaan mitä löytyi. Mauri Kunnaksen Herra Hakkarainen kirja oli pelastus, Hakkaraisen etsimisessä vietettiin tovi. Tabletille oli Netflixistä ladattu offlineen hyvä määrä Pipsa Possua ja Muumeja.

Perille pääseminen lasten kanssa tuntuu suorastaan voitolta. On aika nauttia ja levätä.

Loma kahden lapsen kanssa sujui yllättyksellisen hyvin. Se oli matkustamista lasten ehdoilla. Se oli mahdollisuus päästää irti omista aikatauluista ja antaa virran viedä ja rentoutua.

Lapsien ihmetystä on ihana seurata matkoilla, siinä pysähtyy itsekin miettimään, kuinka upealla pallolla asummekaan.

Nautinnollisia ja rauhallisia lomamatkoja teidän perheelle! ❤️

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s